La tecnologia Cloud acapararà el 50% de la inversió TIC de les empreses espanyoles l’any 2020

La tecnologia Cloud acapararà el 50% de la inversió TIC de les empreses espanyoles l’any 2020

Un any més, IDC Espanya ha volgut mostrar cap a on caminarà el sector TIC durant els propers mesos amb el seu informe Predictions 2017, una anàlisi que assenyala, com a principal conclusió, com la transformació digital es consolida com un procés ineludible per a totes les empreses espanyoles, independentment de la seva grandària i sector d’activitat.

Així, en aquest procés de digitalització, durant els propers mesos assistirem a un protagonisme cada vegada més gran de la tecnologia entre els perfils directius de l’empresa i el seu consell d’administració. Les habilitats tecnològiques i digitals prendran així cada vegada més un paper rellevant entre les estructures organitzatives empresarials i s’estima que, el 2020, augmentarà considerablement la proporció de CEO (directors executius) i Coos (directors d’Operacions) de les empreses de l’IBEX-50 amb experiència en tecnologia.

Un escenari en què a més “apareixen nous rols com el Chief Data Officer o el Chief Digital Officer, perfils que resultaran essencials en qualsevol companyia”, ha explicat Marta Muñoz, directora d’Anàlisi i Operacions d’IDC Espanya.

Un altre gran canvi organitzatiu ho veurem en els propis models de finançament de les empreses que, en una clara recerca de major agilitat amb què respondre als canvis i demandes del mercat, apostaran per noves fórmules com el Crowdsourcing o el Kickstarter que permeten a més minimitzar riscos i la col·laboració entre empreses.

Una tendència que ja s’ha pogut veure en 2016, any en el qual el 56% dels projectes de transformació digital ha estat co-liderats per diferents línies financeres de negoci.

BIG DATA I IOT acapararan LES INVERSIONS EN TIC

Durant els propers anys, les tecnologies de Big Data, IOT i Cloud seguiran protagonitzant les inversions tecnològiques de les empreses espanyoles com una forma de generar millores competitives a curt termini.

IDC Espanya estima que, el 2018, a Espanya el 40% de les empreses hi haurà implantat tecnologies de Big Data i un 48% haurà invertit en solucions de IOT.

La dada serà a més el rei en els pròxims mesos, esdevenint un actiu estratègic, comercialitzat entre empreses bé directament o en marketplaces.

Així, a finals de 2017, el creixement dels ingressos procedents de productes basat en dades serà el doble del creixement de la resta de productes i solucions oferts per les empreses.

“Estem davant l’anomenada economia de la dada, una clara oportunitat per als proveïdors de tecnologia que jugaran un paper crucial ajudant a les empreses a identificar oportunitats per monetitzar les dades que generen i gestionen”, explica Ricardo Malhado, analista sènior d’IDC Espanya.

Malhado ha estat l’encarregat d’exposar també els principals canvis que veurem en l’àmbit del programari empresarial, una àrea en què les funcionalitats cognitives serà una de les tendències més importants.

Concretament, a Espanya, el 2018, el 75% del desenvolupament de programari empresarial inclourà aquesta tecnologia.

CONTINUA CREIXENT LA DESPESA EN CLOUD COMPUTING

Actualment, el 43% de les empreses espanyoles està invertint en solucions i tecnologia Cloud, una xifra que continuarà creixent en els propers mesos fins a aconseguir el 50% de la nova despesa TIC a 2020.

La tecnologia Cloud serà cada vegada més la base per a projectes de transformació digital, lligats a mobilitat, Big Data o IOT, impactant de manera directa en l’arquitectura de les aplicacions empresarials i en la forma en què es consumeix tecnologia.

“Cloud és una oportunitat; ofereix una agilitat i escalabilitat que altres tecnologies no ofereixen i això farà també que de la despesa prevista en aquesta tecnologia el 50% es destini a solucions SaaS (programari com a servei) “, ha explicat Laura Castillo, analista d’IDC Espanya.

La consolidació en el mercat de proveïdors de tecnologia Cloud serà una altra de les grans tendències i així, el 2020, els 5 principals proveïdors de Cloud controlaran com a mínim el 75% del mercat PAAS / IaaS (plataformes i infraestructures com a servei)

ATENCIÓ PIMES! GOOGLE SUBVENCIONA EL TEU PROJECTE D'INNOVACIÓ FINS AL 15/12/2016 Ransomware: un repàs per aquest concepte cada vegada més conegut
El teu comentari

Comenta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *