Teletreball sí, però ¡millor amb cloud computing!

Teletreball sí, però ¡millor amb cloud computing!

La pandèmia del coronavirus i les decisions que els diferents països han pres per protegir la població i limitar l’impacte de la malaltia estan obligant als ciutadans a quedar-se a casa seva. Per a les empreses, això ha suposat un repte: han hagut de reorganitzar com treballen. La tecnologia s’ha convertit en la solució als seus problemes i en la passarel·la per seguir en actiu gràcies a les eines de teletreball. Segons una estimació recent de Gartner, el 88% de les companyies de tot el món ha demanat als seus treballadors que es quedin a casa i treballin des de casa. Davant d’aquesta situació, les empreses estan descobrint dues realitats complexes.

D’una banda, s’estan adonant que, tot i el molt que s’ha parlat i insistit sobre els beneficis del cloud computing al llarg dels últims anys, no estaven realment preparades per al teletreball. Només un 7,9% dels treballadors espanyols havia teletreballat, encara que fos ocasionalment, en l’últim trimestre del 2019 i, com assenyalen ara els experts a el fil de l’actualitat, les pimes no estan gens preparades per assumir aquestes pràctiques, per molt que estiguessin ja veient el cloud com una prioritat.

D’altra banda, les organitzacions també s’estan veient obligades a fer una mena d’examen de consciència sobre què és exactament el teletreball i quina és la millor tecnologia per a teletreballar. Al cap i a la fi, no es tracta simplement de mudar l’espai de treball a casa, sinó d’usar la tecnologia per mantenir l’eficiència i la productivitat i de seguir complint les normatives de privacitat i els estàndards de ciberseguretat.

Diferents tecnologies pel teletreball

Les companyies poden optar per diferents estratègies a l’hora d’optar pel teletreball i resoldre la situació en què es troben els seus empleats ara mateix.

  • Menys complexes però menys eficients

Les més fàcils són les que funcionen com una mena de pegat d’última hora. Es tracta de dur-se a tot arreu l’ordinador de treball o l’estar copiant en tot moment la informació necessària per a teletreballar en un USB o disc dur. És el que fan moltes petites empreses, encara que en realitat existeixen ja al mercat solucions de teletreball per a pimes que milloren aquesta opció. És la menys còmoda, menys eficient i molt poc segura.

  • Tecnologia a mig camí

Entre aquestes solucions tradicionals i el teletreball més avançat, es posicionen algunes altres eines. És el que passa amb l’ús de VPNs, connexions remotes que permeten accedir a l’ordinador de l’oficina des del de casa; i algunes eines d’informàtica en núvol massives i poc personalitzables, com succeeix amb les eines online a les que s’accedeix as a service (G-suite, Office 365 etc.).

  • Teletreball d’última generació

Les eines anteriors són òptimes, però les empreses poden ser una mica més ambicioses. La transformació digital de les empreses permet anar molt més enllà i una de les grans avantatges del cloud computing és que possibilita directament treballar en el núvol. El Digital Workspace va molt més enllà i fa que el treballador tingui sempre amb si la seva oficina. Els beneficis són molts. Es guanya en flexibilitat i accessibilitat. L’entorn de treball és segur i garanteix la continuïtat del negoci a tot tipus de crisi, inclosa la del coronavirus. La productivitat i eficiència estan assegurades, dins i fora de l’oficina, si s’utilitza la tecnologia adequada.

Migrar la infraestructura informàtica al núvol i usar solucions integrals d’informàtica en núvol, com adCloud Global, permet tenir IaaS, servei informàtic inclòs, un workspace digital que dóna accés a tot el que el treballador necessita en un entorn segur, còmode d’usar i fàcilment accessible. El smartworking permet treballar millor i, sobretot, assegura una continuïtat en el negoci. A diferència d’altres sistemes, poc importa on estigui físicament el treballador, sempre estarà en el mateix entorn que en què estava quan va tancar el seu equip a última hora de la seva anterior jornada laboral.

No facis servir un pegat

El que ha passat aquests dies és una evidència que les empreses no només han de donar el salt al teletreball, sinó que ho han de fer bé. La pressió per seguir treballant, especialment quan no s’havia preparat per a una contingència semblant, porta no poques vegades a optar per qualsevol eina “de pas” per solucionar el problema com més aviat. No hauria de ser així.

Per seguir sent competitius en aquests temps tan complexos, cal optar per aquelles opcions de teletreball que són segures i eficients. La ciberdelinqüència augmenta i no hem d’oblidar que les normatives de protecció de dades s’han de continuar complint. Les empreses han de ser conscients que teletreballar en entorns no segurs és un plat suculent per als ciberdelinqüents.

En moments turbulents com la crisi de coronavirus, el principal objectiu de les empreses és garantir la continuïtat de l’negoci. Les empreses han de ser conscients que aquest és, sí, el moment per al teletreball, però també per fer-ho d’una manera segura. Si vas a fer el salt al cloud, fes-ho amb garanties, com passa amb el núvol privada d’ANCO, adCloud.

En l’últim mes, les empreses espanyoles s’han vist empeses a buscar fórmules que permetin teletreballar als seus empleats. Amb més o menys èxit, i malgrat la urgència, moltes han aconseguit espavilar; el teletreball ha estat la palanca que ha donat a conèixer (i a provar) els avantatges del cloud computing. És més que probable que el teletreball hagi servit com a palanca per a la competitivitat i digitalització de les empreses, si s’implementa com a part d’un procés de transformació digital real.

Encara tens dubtes sobre el teletreball i sobre com ha d’adoptar la teva empresa el núvol? Descobreix tot el poder de el cloud amb ANCO. Vull començar a teletreballar!

 

L'estratègia SaaS en el núvol, un èxit per al 55% de les empreses el 2025
El teu comentari

Comenta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *